Mee Rebus Lekir, Perak

Mee Rebus Lekir memang terbaik. Sangat sedap.Menu utama kat sini mee rebus tapi makanan yang lain pun banyak jugak, .macam kedai makan lain...Tempat ni kat Lekir, Sitiawan, Perak. Kalau korang kebetulan lalu di sini, jangan lupa singgah untuk mencuba mee rebus ni..kuahnya tak cair sangat, tak pekat sangat...jangan lupa jugak cuba rojak penang aka pasembur..kalau kat sini panggil rojak peang..tapi kalau kat penang, rojak penang ni pasembur lah...kalau kat sebelah selatan ataupun selain belah utara, kebanyakan tak tahu pasembur tu menatang apa?..aku penah try order pasembur kat negeri-negeri sebelah selatan, diorang macam blur...hahahaha....
Signboard Mee Rebus Lekir

Ruangan dalam dengan deko yang unik



Salah satu sudut deko yang unik

Model rumah kecil display dalam gerai
Salah satu yang menarik tentang gerai ni, deko-deko dalamannya sangat unik. Lain dari yang lain..Makna kata pelanggan disajikan dengan permandangan yang tidak pada kebiasaan kedai makan yang lain...sangant menarik..
Mee Rebus Lekir

rojak penang aka pasembur

mee hailam
Yang mee hailam tu, menu tambahan yang aku order...boleh try, ok gak la...Tapi aku suggest korang try dulu mee rebus, pastu baru cari yang lain..
Tempat senang je korang nak cari...sebelah jalan besar, tak perlu masuk jalan-jalan tikus yang kecil..hihihi..Kiri kanan adalah kampung biasa...tiada bangunan tinggi-tinggi..bila lalu jalan tu korang kena alert sikit la..takut terlepas...agar taknak terlepas, boleh guna gps koordinat.....semoga korang berjaya cari dan selamat menjamu selera.....

GPS:
4°07'53.8"N 100°44'37.6"E

1 comment:

  1. mee rebus terbaik..yum yum yum

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...