Makan tengahari di Kampung Baru Kuala Lumpur (restoran gerak 21)

Masa aku kat KL, aku tercari-cari kat mana tempat makan tengahari best yang ala-ala kampung kat KL ni. So, aku jalan punya jalan punya jalan, ending aku sampai kat Kampung Baru ni....Ternampak la satu signboard kedai makan yang tulis 'SELAMAT DATANG KE GERAI PAK LANG IKAN BAKAR - MASAKAN ALA KAMPUNG'....makanya aku pun terus mencari parking dan kebetulan disebelah kedai makan ni ada disediakan parking berbayar...sekali masuk parking RM5 beb...terkejut den....
So bila aku dan masuk dalam kedai tu, punya la ramai manusia dok ada..aku terus ke gerai yang ada tulis signboard dalam tu 'IKAN BAKAR BEREMPAH GERAK 21'....
"gerai Pak Lang ikan bakar - masakan ala kampung"

"Ikan bakar berempah - gerak 21"
Macam-macam lauk ada kat sini....banyak sangat sampai tak tahu nak pilih nak makan yang mana satu...last-last aku ambil je nasi dengan ayam goreng..hahahahahaha..rambang mata. Nak cari meja kosong pun satu hal lagi...kena tunggu orang hais makan kalau korang datang memang time peak hour orang kuar makan tengahari....
Pilihan makanan dari hujung ke hujung

ikan bakar berempah

macam kenduri kawin daaa....
Ok la....bagi yang nak mencuba makan tengahari di sini, boleh la cari di kampung baru Kuala Lumpur..Kalau yang tak biasa dengan jalan KL ni, aku dah prepare gps koordinat dengan google map untuk korang guna sebagai panduan arah ke sini...selamat mencari dan selamat menjamu selera...


gps koordinat : 3°09'44.2"N 101°42'11.8"E

No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...