Bersarapan pagi di Kapitan Bandar Perda, Pulau Pinang

Sekiranya korang berada disekitar Bandar Perda, Pulau Pinang waktu pagi dan tengah mencari-cari sarapan pagi, korang boleh cuba di Kapitan Perda ni. Standard biasanya orang nak makan roti canai kan. Pagi-pagi nak parking kawasan ni pun senang. MPSP tak operasi lagi la kot pagi-pagi...staf depa pun tengah cari breakfast...hihihihi..(ni andaian aku saja)...kalau kena saman, jangan marah aku ek..kui kui kui...
Kapitan Bandar Perda, Pulau Pinang
So, untuk sarapan aku pagi tu, aku pilih untuk makan capati dan tosei. Capati dan tosei ni kat kedai melayu jarang ada. Kalau roti canai tu bersepah la. Sedap juga la bagi aku sekali-kali makan makanan yang jarang-jarang kita makan ni. Minum standard la kalau restoran kapitan/mamak, mesti order teh tarik tapi tak boleh minum selalu takut kena potong kaki plak nanti.
capati dan tosei

teh tarik
Selain tu, aku tengok kalau nak makan nasi pagi-pagi pun dah ada, sebab dah ada pun pelbagai lauk kat bahagian nasi kandar. Aku tak pasti diorang dah ready untuk menu nasi or just baru nak setup. Tapi yang pasti lauk dah ada. Tak caya tengok gambar di bawah ni....
pelbagai lauk yang ada
Lokasi kapitan Bandar Perda ni, macam aku cakap tadi la kan, kat Bandar perda. Secara spesifik boleh guna gps koordinat dan juga boleh rujuk google map seperti di bawah:
gps koordinat kapitan perda : 5°22'05.6"N 100°26'12.6"E

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...