Makan malam di restoran Saji, Kuah Langkawi

Restoran Saji, Kuah Langkawi

antara ruang makan restoran Saji
Restoran Saji ni terletak di Kuah, Langkawi. Dan restoran Saji ni juga terletak di Jeti Kuah di Pekan Rabu. Kalau korang jumpa Jeti ni, pasti korang akan jumpa la restoran saji ni. Alah Jeti tu tempat orang nak pergi hopping Island kalau nak naik dari Kuah.
Restoran ni ada steamboat, ada western, ada seafood.....ada juga goreng-goreng yang biasa-biasa tu.
Disebabkan ianya kat Jeti, maka sebelah restoran ni adalah laut. Kalau ambil port makan meja yang dekat dengan laut, boleh la layan view laut.
Ada gak la sikit kelainan yang makanan yang goreng-goreng tu. Macam signature dish diorang la kot. So, aku try la nasi goreng Aji dan nasi bujang senang.
Nasi Goreng Aji

Nasi Bujang Senang

nasi goreng kampung

spaghetti carbonara
Menu yang lain, korang boleh rujuk senarai menu seperti dalam buku menu di bawah ni:
nasi goreng

antara menu makanan yang ada
Kepada yang nak cuba makan di restoran Saji di Kuah Langkawi ni, boleh la datang ke sini dan kepada yang masih blur lokasi restoran Saji ni, aku sertakan untuk korang gps koordinat dan google map sebagai panduan.
gps koordinat : 6°18'57.4"N 99°51'02.9"E atau 6.315941, 99.850813

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...