Sarapan pagi di Adya Hotel, Kuah Langkawi

Restoran Adya, Kuah Langkawi

Pemandangan malam dari jendela Hotel Adya





Nak bersarapan di Hotel Adya, kena la check in kat sini. Tak pasti kalau nak walk in boleh ke tak, tapi aku memang check in hotel ni la....petang-petang boleh mandi kolam, malam boleh menikmati permandangan Pekan Kuah dari tingkap bilik hotel.
Hotel ni islamic la sikit. Dalam setiap bilik ada disediakan Al-Quran. Nak makan di Hotel ni pun takpa was-was.
So, pagi-pagi yang tenang, apa lagi terjah la kat cafe hotel untuk sarapan pagi. Hotel ni cam agak straight sikit la....tapi takpe sebab makanan yang diorang sediakan memang banyak pilihan dan sedap-sedap belaka.
Omlet memang terbaik. Creamy-creamy, pastu ada cheese leleh cam pizza...yum yumm...
Lagi satu yang lain dari yang lain ada sandwich yang boleh buat sendiri ala-ala cam subway tu...sempoi bak hang....
Kat bawah ni antara gambar-gambar yang aku sempat snap. Banyak lagi la makanan. Tak sempat la nak snap semua sekali.
sandwich ala-ala cam subway

omlet yang osem

pelbagai menu

pelbagai menu

koay teow goreng

bahagian luar

bahagian dalam
Sarapan pagi di Adya Hotel ni memang terbaik dan sedap la bagi aku. So, sapa-sapa yang nak datang Langkawi, aku suggest korang check in sini. Kepada pengurusan Adya Hotel, harap korang baca posting aku ni, pastu bagi reward sikit...dah tolong promote dah ni..hahahahaha
gps koordinat Adya Hotel : 6°19'36.3"N 99°50'23.4"E atau 6.326751, 99.839830

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...